سلامت کودکان: طبق پژوهشهای دانشمندان هلندی که این نظریه را در سال ۲۰۰۲ آزمایش کردند، ممکن است حقیقت اندکی در رابطه با این باور قدیمی وجود داشته باشد.
محققان با تغذیهٔ یک گروه از داوطلبان بیمار و دادن فقط آب به گروه دیگر بیماران دریافتند که غذا خوردن باعث تقویت پاسخ ایمنی حملهکننده به ویروسهای سرماخوردگی میشود، درحالیکه پرهیز غذایی پاسخی را تقویت میکند که به عفونتهای باکتریایی که عامل بسیاری از تبها هستند حمله میکند. اما یک نقص در نتیجهگیری آنها وجود دارد و آن اینکه آنفلوانزا نیز احتمالاً ایجاد تب میکند اما مانند سرماخوردگیها، این تب توسط ویروسها ایجاد میشود.
بسیاری از کارشناسان هنوز هم میگویند این ادعای قدیمی غلط است. در هر صورت، بهترین توصیه این است که سرنخهای رفتاری فرزندتان را دنبال کنید. یک کودک بیمار برای نیرو داشتن و کمک به مبارزه با عفونت نیاز به تغذیه دارد. پس به توصیهٔ سازمان جهانی بهداشت که در این مورد میگوید تغذیهٔ کودکان بیشتر از شرایط عادی دیگر است دقت کنید، اما کودکی را که گرسنه نیست، مجبور به غذا خوردن نکنید. با این وجود، برای جلوگیری از کمآب شدن بدن اطمینان حاصل کنید که کودک بیمارتان مقدار زیادی مایعات به ویژه آب دریافت میکند.
نویسنده: دکتر امیر ابراهیم صفرزاده . متخصص بیماریهای کودکان و نوزادان
منبع: مادر شو