شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ۱۳:۴۲
Saturday Nov 23, 2024 13:42

سه علت ناهنجاری‌ دندان کودکان/ تفاوت ارتودنسی ثابت با متحرک

دکتر حسین شهریاری , سلامت کودکان , دهان , دندان , لثه , فک و صورت , ارتودنسی , تغذیه, کودک, فرزند , salamatkoodakan,
سلامت کودکان: عضو انجمن متخصصین ارتودنسی آمریکا گفت: برخلاف تصور بسیاری از والدین، ارتودنسی هیچ مشکلی در تغذیه و نحوه جویدن غذا برای کودکان ندارد.
فرهاد صدرالدینی - متخصص ارتودنسی اظهار داشت: بسیاری از کودکان به دلیل ژنتیک، مکیدن دست، کوچک بودن فک و غیره دچار ناهنجاری‌های دهان و دندان هستند که در کودکی به دلیل انعطاف و تغییر پذیری ریشه‌ها می‌توان با ارتودنسی، بسیاری از آنها را بدون جراحی و به سادگی درمان کرد.
 
وی تصریح کرد: برخی از والدین تصور می‌کنند که در صورت ارتودنسی کردن دندان فرزندانشان، آنها دیگر قادر به جویدن  صحیح غذا نیستند و ممکن است نسب به غذا خوردن بی‌میل شده و یا دچار خرابی زودرس و بیماری دندان شوند چرا که با ارتودنسی، مسواک زدن برای کودکان سخت تر و یا حتی ناراحت کننده شود که البته این نگرانی‌ها به دلیل ناآگاهی از شیوه‌های درمان ارتودنسی است.
 
وی ادامه داد: ارتودنسی ثابت و متحرک دو متد کارآمد برای رفع مشکلات دهانی قلمداد می‌شوند که با توجه به شرایط کودک بسیاری از متخصصین تلاش می‌کنند که برای افراد کم سن و سال از ارتودنسی متحرک استفاده کنند چرا که در این روش امکان خروج پلاک از دهان در زمان دلخواه وجود دارد، بدین ترتیب کودک می‌تواند در صورت احساس ناراحتی در زمان خوردن و یا آشامیدن، پلاک را از دهان خود خارج کرده و پس از خوردن و شست و شوی دهان، دوباره پلاک را در دهان قرار دهد.
 
این متخصص ارتودنسی ابراز کرد: ارتودنسی متحرک بیشتر برای کودکان استفاده می‌شود چرا که قابلیت تغییر پذیری دندان و ریشه در سنین پایین بیشتر است و در بزرگسالی به دلیل تثبیت ساختمان‌های استخوان فکین، درمان با ارتودنسی متحرک دشوارتر است به همین خاطر افرادی که در بزرگسالی برای درمان ناهنجاری‌های دهان و دندان مراجعه می‌کنند، معمولا از ارتودنسی ثابت استفاده می‌شود.
 
صدرالدینی خاطرنشان کرد: بیماران باید توجه داشته باشند که ارتودنسی ثابت در مقابل ارتودنسی متحرک قرار نمی‌گیرد و هر کدام از این دو روش، کاربردهای متفاوتی دارند و باتوجه به نوع ناهنجاری دندان و مولفه‌هایی نظیر سن، تغییر پذیری ریشه و غیره، یک و یا حتی هر دو روش برای بیمار تجویز شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

۱۷ اسفند ۱۳۹۸
کد خبر : ۲۷۹
کلیدواژه ها: دکتر حسین شهریاری , سلامت کودکان , دهان , دندان , لثه , فک و صورت , ارتودنسی , تغذیه, کودک, فرزند , salamatkoodakan,

نظر بیننده ها

امتیاز را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید